Listing 1 - 10 of 32 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
628.4 --- 678.72 --- Alcohol --- Wijnen --- Voedingsleer algemeen --- Wijn --- Vins --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Housekeeping --- Vegetarische gerechten --- Voeding en milieu --- 628.4 --- duurzaam koken --- Voedingsleer; algemeen --- Overige bereidingswijzen --- cookbooks
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.
Voeding --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- 628.4 --- gezondheidszorg --- voeding --- voedingsleer --- 628.1 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
Diététique --- Voedingsleer --- 628.4 --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen --- Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingstafels --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
In het bijzonder bestemd voor werkers in de gezondheidszorg zoals artsen en diëtisten.
628.4 --- babyvoeding --- gezondheidszorg --- kindervoeding --- voeding --- voedingsallergie --- 613.22 --- Kindervoeding --- Voeding: kinderen --- Voedingsleer; algemeen --- de voeding van bijzondere groepen
Choose an application
#GSDBP --- 628.4 --- Anorexia nervosa --- Boulimia nervosa --- Dieet --- Genotsmiddelen --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- Voeding: algemeen --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Veel van wat ons over voeding wordt verteld is misleidend, of zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid. De drie boosdoeners zijn: slechte wetenschap, verkeerde interpretatie van onderzoeksresultaten en de voedingsindustrie. Voeding is ons belangrijkste medicijn. Het wordt hoog tijd dat we leren hoe we daar het beste gebruik van kunnen maken, niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de toekomst van onze planeet. Dit boek is een tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld hebben gekregen en waardoor we alsmaar ongezonder en ongeruster zijn geworden. Het gaat over een andere manier van denken over voeding en dieet, en laat zien dat iedereen een individu is, in plaats van de ‘gemiddelde’ persoon voor wie de richtlijnen bedoeld zijn. Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe, zoals over light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, dieetadviezen voor tijdens de zwangerschap, biologische voeding, of de effecten van voeding op het milieu. Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian.
Voedingsleer --- Voeding --- 642.4 --- voeding --- verpleegkunde --- voedingsleer - algemeen --- Voedingsleer - Voeding --- 620 --- gezonde voeding --- alimentation --- Voedingsindustrie --- Bee Collection
Choose an application
Physiology of nutrition. Metabolism --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- fytotherapie --- voedingsgewoonten --- 628.4 --- borstkanker --- coronaire patiënt --- diabetes mellitus --- menopauze --- nutritherapie --- oncologie --- premenstrueel syndroom --- preventie --- trombosen --- voeding --- voedingsleer --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Aliments--Allergie --- Allergie [Voedsel] --- Allergie alimentaire --- Food allergy --- Voedselallergie --- 628.4 --- chronischevermoeidheidssyndroom --- fibromyalgie --- gezonde voeding --- spijsverteringsstelsel --- voedingsallergie --- voedselintolerantie --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc.
Listing 1 - 10 of 32 | << page >> |
Sort by
|