Narrow your search
Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by

Book
ABC van de wijn
Authors: --- ---
ISBN: 9024377331 Year: 2000 Publisher: Aartselaar Deltas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Goed eten : een jaar proeven, koken en zoeken naar een eerlijke keuken
Authors: --- ---
ISBN: 9789085423386 Year: 2012 Publisher: Antwerpen Amsterdam De Bezige Bij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Evidence-based voedingsleer : eten en weten
Author:
ISBN: 9789044132755 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.


Book
Wat met onze voeding?
Authors: ---
ISBN: 9053500103 Year: 1990 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.


Book
Zie wat je eet
Authors: --- ---
ISBN: 9789034191694 Year: 2007 Publisher: Antwerpen Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De voeding van het kind : van moederschoot tot volwassen mens.
Author:
ISBN: 9031304301 9789031304301 Year: 1983 Publisher: Utrecht Bohn, Scheltema & Holkema

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het bijzonder bestemd voor werkers in de gezondheidszorg zoals artsen en diëtisten.


Book
Handboek van het seksuele leven van de mens.
Authors: ---
ISBN: 9025410413 9789025410414 Year: 1973

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Ingelepeld. Waarom maar weinig klopt van wat ons over voeding is verteld
Author:
ISBN: 9789057125430 9057125439 Year: 2021 Publisher: Amsterdam Nieuwezijds

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Veel van wat ons over voeding wordt verteld is misleidend, of zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid. De drie boosdoeners zijn: slechte wetenschap, verkeerde interpretatie van onderzoeksresultaten en de voedingsindustrie. Voeding is ons belangrijkste medicijn. Het wordt hoog tijd dat we leren hoe we daar het beste gebruik van kunnen maken, niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de toekomst van onze planeet. Dit boek is een tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld hebben gekregen en waardoor we alsmaar ongezonder en ongeruster zijn geworden. Het gaat over een andere manier van denken over voeding en dieet, en laat zien dat iedereen een individu is, in plaats van de ‘gemiddelde’ persoon voor wie de richtlijnen bedoeld zijn. Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe, zoals over light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, dieetadviezen voor tijdens de zwangerschap, biologische voeding, of de effecten van voeding op het milieu. Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie en schrijft onder meer voor The Guardian.


Book
Nutri- en fytotherapie : recente ontwikkelingen
Authors: ---
ISBN: 9044116568 Year: 2004 Publisher: Antwerpen Apeldoorn Garant


Book
Gezond of gezondigd ?
Authors: --- ---
ISBN: 9789002240232 Year: 2011 Publisher: Antwerpen Standaard

Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by